Samsung Galaxy S23 Ultra imaće kameru rezolucije čak 200 MP


Na Internetu su se pojavile nove glasine oko nadolazeće generacije najjačih Samsung-ovih pametnih telefona, uređaja iz serije Galaxy S. Kao i ove godine, kompanija planira predstaviti tri modela telefona - Galaxy S23, Galaxy S23+ i najjači model Galaxy S23 Ultra.

Sve telefone trebao bi da pokreće Qualcomm-ov nadolazeći i najjači čipset (Snapdragon 8 Gen 2) te će verovatno biti dostupni u nekoliko verzija zavisno o količini memorije i prostoru za skladištenje podataka. Takođe, sva tri modela trebala bi raditi i na poslednjoj verziji Google-ovog operativnog sistema, Android-u 13.

Samsung je u prethodnim generacijama svojih telefona iz serije Galaxy S često kombinovao dve vrste čipseta - na jednom tržištu bili su dostupni modeli sa Snapdragon-ovim procesorima, dok su za druga tržišta bili namenjeni Samsungovi procesori Exynos. Čini se kako je toj tradiciji došao kraj pa će Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra pokretati samo Qualcomm-ovi čipovi, objavili su na stranici Android Central.

Osim informacija o čipovima, zahvaljujući novim podacima saznali smo i kakve kamere možemo očekivati na najjačem modelu nove generacije Galaxy-ja S. Model S23 Ultra tako bi trebao imati četiri zadnje kamere - glavnu rezolucije čak 200MP, zatim telefoto periskopsko sočivo sa 10x zumom rezolucije 10MP, još jednu kameru rezolucije 10MP sa trostrukim zumom i 12MP ultraširoko sočivo.

Reč je, dakle, o sličnom sistemu kamera kao i na aktuelnoj generaciji ovog telefona, a najveća promena trebala bi se odnositi na glavnu kameru za koju možemo očekivati povećanje rezolucije sa 108 na 200 MP. Naravno, nije sve samo u megapikselima, pa će biti zanimljivo videti hoće li Samsung predstaviti i neke druge novitete i poboljšanja na kamerama.

Još nema službenih informacija kada će Samsung predstaviti novu generaciju telefona iz serije Galaxy. Aktuelni modeli predstavljeni su krajem februara ove godine pa sličan datum predstavljanja možemo očekivati i za nove modele, iako su mrežom kružile glasine kako bi ih južnokorejska kompanija mogla predstaviti već krajem ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.