Telegram uklanja opciju plaćenih objava iz svoje iOS aplikacije


Izvršni direktor Pavel Durov, u objavi na Telegram-u, navodi da su kreatori na platformi koristili usluge trećih strana kako bi prodali pristup određenim postovima na svojim kanalima te zaključuje da Apple "nije zadovoljan kreatorima sadržaja koji monetizuju svoj trud bez plaćanja 30% poreza Apple-u.", prenosi MacRumors.

Poznato je da Apple ne dopušta korišćenje procesora za plaćanja trećih strana u svojim aplikacijama i da naplaćuje do 30 posto provizije na bilo koju kupovinu unutar aplikacije tako da ovaj "sukob" ne iznenađuje.

Durov je i ranije otvoreno kritikovao Apple zbog strogih pravila App Store-a jer im je iOS aplikacija više puta odbijena od strane Apple-a zbog kršenja nekih smernica kompanije.

Tek ostaje za videti kako će sve ovo završiti, ako Telegram bude insistirao na uvođenju plaćenih objava bez plaćanja provizije App Store-a.

Kada je Telegram nedavno predstavio svoju Premium pretplatu koja korisnicima daje pristup ekskluzivnim funkcijama našli su način kako zaobići Apple-ovo pravilo o plaćanju provizije. Ako bi se pretplata kupila putem njihove web stranice, što ne podleže Apple-ovim naknadama, dobio bi se popust.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.