WhatsApp beta od sada sa jednim profilom na više Android telefona


Najpopularniji chat servis na svetu WhatsApp novom betom omogućava korišćenje istog profila odnosno broja na više Android uređaja. Evo kako funkcioniše i kao ga možete dobiti i vi.

WhatsApp već neko vreme radi na mogućnosti korišćenja istog profila odnosno broja na više uređaja odjednom. Do sada smo tako na računarima mogli koristiti WhatsApp Web pa sa računara chatovati i deliti datoteke putem vašeg WhatsApp profila.

Čeka se opcija korišćenja jednog WhatsApp profila na više telefona, a čini se da smo tome bliže nego ikad. Nova WhatsApp beta za Android, inače dostupna praktično svima, uvodi opciju prijave sa profilom, odnosno brojem kojeg već koristite na nekom drugom Android telefonu.

Preuzmete li WhatsApp beta u verziji 2.22.24.18 ponudiće vam se standardan zaslon prijave/aktivacije ali i dodatne opcije. Klikom na tri tačkice gore desno otvara se meni sa opcijom Link a Device.

Klikom na tu opciju prikazaće QR kod kojeg ćete skenirati telefonomna kojemu je WhatsApp profil, kojeg želite koristiti. Dakle, baš kao što biste se u WhatsApp ulogovati na računaru kroz WhatsApp Web.

Nakon što odradite te korake na tom novom telefonu ćete moći koristiti svoj WhatsApp i dok onaj glavni telefon sa SIM karticom u njemu, nije na mreži ili je isključen.

Ako vam je ova funkcija zanimljiva, možete je isprobati i vi tako što ćete se u Play Store-u prijaviti kao WhatsApp beta tester i preuzeti najnoviju beta verziju.

Ta nova funkcija navodno ipak nije dostupna baš svim beta testerima. Naime, čini se da WhatsApp to kontroliše sa serverske strane i za sada pušta ograničenom broju korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.