Apple sledeće godine mora da dozvoli instalaciju aplikacija van App Store-a


Uz to što će kroz par godina biti prisiljen da promeni Lightning standard na iPhoneu u korist USB-C priključka, Apple će morati da otvori svoj App Store alternativnim prodavnicama aplikacijama.

Kad je Apple u pitanju, ovo je zaista veliki korak, budući da je njegova trgovina do sada predstavljala jedini način instalacije aplikacija na vaš iPhone. Skladno najnovijoj direktivi Evropske komisije, Apple će tako sledeće godine morati dati mogućnosti instalacije aplikacija putem 3rd party prodavnica, kao što je od samog starta slučaj u Android ekosistemu.

Ovo bi trebalo da podstakne ubrzan razvoj i pojača konkurenciju među proizvođačima aplikacija, ali za sobom povlači i određene bezbednosne rizike, baš kao što je slučaj na Android-u.

Tako bismo alternativne prodavnice aplikacijama na iOS-u trebali da vidimo sledeće godine, verovatno prilikom predstavljanja iOS 17 operativnog sistema, a ukoliko se ne pokori ovom zahtevu EU regulatora, Apple bi mogao ostati bez velikog dela prihoda, s obzirom da EU komisija ne prašta tek tako i kad gigantima odredi kaznu, ona ih prilično zaboli.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.