Kuo: Apple planira da otkaže novi iPhone SE


Analitičar Ming-Chi Kuo kaže da prodaja iPhone-a srednjeg ranga (SE 3, 13 mini i 14 Plus) ne ide kako je očekivano, pa Apple planira da odloži predstavljanje iPhone SE 4 modela za 2024. godinu ili ga čak u potpunosti – otkazati.

Naime, kako navodi dugogodišnji analitičar, Apple će morati da preispita svoju strategiju i cene, jer bi sledeća generacija iPhone-a SE trebala preuzeti dizajn ekrana od ostalih modela u njihovoj ponudi. Kuo tvrdi da će ta promena dovesti do većih troškova proizvodnje i viših prodanih cena. Drugim rečima, iPhone SE 4 neće biti relativno povoljan izbor za korisnike, što će dovesti do slabe prodaje.

"Osim toga, smanjenje nepotrebnih troškova razvoja novih proizvoda, takođe će pomoći Apple-u da se nosi sa izazovima globalne privredne recesije u 2023. godini", istaknuo je Kuo na svom Twitter nalogu.

Podsetimo, četvrta generacija iPhone-a SE trebala bi da "pozajmi" dizajn od iPhone-a XR iz 2018. godine. Kao što smo pisali još u oktobru, to bi značilo da će korisnici konačno dobiti notch, ali zato više neće imati home tipku i Touch ID.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.