OnePlus najavljuje duže nadogradnje za svoje uređaje


Dok su korisnici sredinom prošle decenije telefone često menjali svake dve godine, odnosno nakon isteka ugovorne obveze sa mobilnim operaterima i potpisivanja novog ugovora, sada je situacija ipak drugačija. Potrebe za tako često promenama telefona više nema jer većina uređaja kupljena pre dve godine i dalje zadovoljava potrebe današnjih korisnika.

Baterija možda radi kraće, telefoni malo uspore, a novi fotografski senzori snimaju nešto bolje fotografije, ali za mnoge to nisu razlozi za ulazak u trošak i kupovinu novog modela pametnog telefona. Zato korisnicima sve važnijim postaju nadogradnje operativnih sistema i bezbednosne nadogradnje. Naime, ako danas kupite neki flagship telefon, želite da budete sigurni da će, ako ga koristite i za 3-4 godine, on imati poslednju verziju operativnog sistema.

Kada su u pitanju Androidi, najdalje je u tom pogledu dogurao Samsung čiji top-modeli imaju garantovane četiri godine nadogradnje operativnog sistema i 5 godina bezbednosnih nadogradnji. U tome su bolji i od Google-vih telefona, jer novi modeli Pixela imaju garantovane 3 godine nadogradnje Android-a i 4 godina bezbednosnih nadogradnji.

Samsung-ovim stopama sada kreće i OnePlus. Kineska kompanija najavila je kako će od sledeće godine "određeni" modeli njihovih telefona takođe dobiti mogućnost nadogradnje operativnog sistema tokom sledeće četiri godine, uz 5 godina bezbednosnih nadogradnji. Ono što nije poznato, odnosno što iz OnePlus-a nisu spomenuli, jeste na koje se modele ta najava odnosi.

Prema onome što možemo pročitati na mreži, čini se kako će tu mogućnost imati samo njihovi flagship modeli koje će predstaviti sledeće godine i u budućnosti, dok će stariji modeli, kao i uređaji iz serije Nord neće podržavati nadogradnje operativnih sistema tokom četiri generacije Android-a.

Biće zanimljivo videti hoće li se nakon Samsung-a i OnePlus-a još neki proizvođač smartphonea odlučiti na sličan potez i kupcima telefona omogućiti četiri godine nadogradnji operativnog sistema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.