Proizvodnja pametnih telefona u trećem kvartalu pala za 11%


Trendforce je izašao sa najnovijim statističkim podacima o proizvodnji pametnih telefona za treći kvartal 2022. godine, iz kojih je vidljiv pad od relativno visokih 11% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Treba naglasiti da se ovdje radi o proizvodnji, a ne o isporukama ili prodaji, jer ti podaci mogu odudarati.

Prema njihovim saznanjima, Samsung je zadržao prvo mesto sa 22,2% udela na tržištu, što je više nego u istom razdoblju prošle godine, ali u četvrtom kvartalu predviđaju pad proizvodnje zbog namere isporuke uređaja koji su već proizvedeni.

Drugi na listi je Apple sa udelom od 17,5%, što predstavlja osetan pad u odnosu na isto razdoblje prošle godine, s obzirom na već poznatu situaciju u Foxconn-ovim fabrikama u Kini.

Na trećem mestu je Xiaomi sa 13% udela, čime zadržava istu poziciju kao godinu ranije. Podsetimo, Xiaomi u svom portfoliju poseduje još Redmi i Poco brandove.

Na četvrtom mestu nalazi se Oppo sa 11,6% udela, ali Trendforce ovde ubraja i brendove OnePlus i Realme. Na petom mestu nalazi se Vivo sa 8,5% udela, gde je su sadržan i IQOO brand. Podsetimo još da su i Oppo i Vivo u vlasništvu BBK Electronicsa, kao krovne kompanije, koja zato ovom slučaju kumulativno zauzima 20,1% tržišnog udela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.