Satelitska SOS funkcija iPhone-a 14 dostupna i u Evropi


Satelitska SOS funkcija namenjena iPhone-u 14 dostupna je i korisnicima u Evropi, odnosno u određenim evropskim zemljama.

Kao što je već poznato, satelitska SOS funkcija se koristi za kontaktiranje hitnih službi u slučajevima kada korisnik nema standardnu mrežu ili Wi-Fi signal. Funkciju su prvobitno dobili korisnici iPhone 14 modela u SAD-u i Kanadi, a sada je mogu koristiti i oni koji se nalaze u Evropi, odnosno u zemljama uključujući Francusku, Nemačku, Irsku i Veliku Britaniju.

Funkcija je dizajnirana da pomogne korisnicima iPhone-a u hitnim situacijama tako što im omogućava slanje poruka hitnim službama ukoliko nemaju standardne načine kontakta. Nakon bezuspešnog pokušaja kontakta konvenionalnim načina, iPhone 14 pruža opciju "Report Emergency", a potom prikazuje upitnik čiji je cilj prikupljanje informacija o situaciji u kojoj se korisnik nalazi. Odgovori i lokacija korisnika, ali i nadmorska visina, stanje baterije telefona i medicinski karton ukoliko je dostupan, šalju se hitnim službama. Takođe, postoji opcija obaveštavanja odabranih kontakata.

SOS funkciju su mnogi već testirali, a ona je već spasila život muškarcu na Aljasci.

Iz Apple-a kažu da će funkcija biti dostupna u još više zemalja naredne godine. Kupovinom iPhone-a 14 će usluga biti besplatna u periodu od dve godine, ali nije jasno koliko će koštati nakon tog besplatnog perioda.

Oni koji žele testirati SOS funciju imaju na raspolaganju demo mod.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.