TikTok uklanja deo misteriozne opcije koja korisnicima predlaže video zapise


Ako ste se ikada zapitali zašto je TikTok predložio određeni video baš u vašem feedu, možda će vam sada postati malo jasnije zašto je to tako.

TikTok je objavio da počinje da uvodi novu opciju za dodavanje više konteksta o tome kako algoritmi platforme preporučuju video zapise u vašem feedu "Za vas".

S novom opcijom, možete kliknuti tipku za deljenje na videu, a zatim odabrati ikonu upitnika naziva "Zašto ovaj video."

Odatle, TikTok kaže da možete dobiti više uvida u neke od razloga zašto vam je određeni video preporučen.

Neki od tih razloga uključuju "korisničke interakcije", što se odnosi na sadržaj koji gledate, sviđate ili delite, kao i komentare koje objavljujete i stvari koje ste tražili u aplikaciji; “nalozi koje pratite ili predloženi nalozi za vas;” “sadržaj nedavno objavljen u vašem regionu;” ili "popularan sadržaj u vašem regionu."

Kao i druge društvene mreže, TikTok se oslanja na algoritme za objavljivanje personalizovanog sadržaja za korisnike u nadi da će ih zadržati angažiranima i skrolovati što je duže moguće.

Novo ažuriranje dolazi nakon obnovljenog ispitivanja da moćni algoritam TikTok-a može odvesti korisnike, a posebno njegove najmlađe korisnike, u "zečije rupe", uključujući usmeravanje na potencijalno štetne teme kao što je sadržaj o samoubistvu i poremećajima ishrane.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.