Xiaomi predstavio seriju 13 svojih flagship telefona


Najavljeni za sami početak decembra, uz malo kašnjenja, Xiaomi je konačano predstavio najnovije modele svojih flagship telefona iz serije 13.

Xiaomi 13 i 13 Pro koji se ne razlikuju mnogo od svojih prethodnika, osim ako ne želite najsvežije pokretačko telo i kamere napravljene u saradnji sa Leicom. Tako model 13 Pro nije menjao ekran u odnosu na model iz prethodne serije, pa je zadržan 6,73-inčni ekran sa 1440p rezolucijom i osvežavanjem slike od 120 Hz, ali jedina prava razlika je znatno veća svetlina matrice od čak 1.200 nita koja se može boost-ati i do maksimalnih 1.900 nita, na primer za gledanje HDR videa.

Najsvežiji Snapdragon 8 Gen 2 čipset radi u saradnji sa LPDDR5X memorijom i novom brzom UFS 4.0 Flash memorijom za skladištenje podataka.

Na polju kamera, glavni sistem integriše tri senzora, od kojih onaj glavni donosi najveću promenu i radi se o Sony IMX989 senzoru od 50 megapiksela. Pored njega, sada je tu i pravi telefoto senzor od 10 MP sa optičkom stabilizacijom, koji podržava 3x zum, a nije izostavljen 12-megapiksleni ultraširoki senzor bez podrške za autofokus. Naravno, najbitniji je Leica potpis na njihovim sočivima.

Baterija je takođe dobila unapređenje na 4820 mAh, sa posebnim Xiaomi Surge G1 čipom za 120 W i 50 W bežično punjenje, a nisu izostavljeni Dolby Atmos audio podrška, kao i otpornost na vodu i prašinu.

S druge strane model 13 je dobio na velični sa ekranom od 6,36-inča i skoro minimalnim unapređenjem u odnosu na model 12, što se najviše odnosi na Snapdragon 8 Gen 2 čipset i osvežene kamere.

Serija 13 će od sada biti dostupna u mnogo više boja, a u zavisnosti od modela i količina memorije, njihove cene će se kretati od 575 do 900 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.