Chrome od sada omogućava zaključavanje incognito tabova


Google uvodi funkciju koja će u početku biti dostupna korisnicima Chrome browsera na Android-u, koja će dodati dodatni sloj privatnosti kada pregledate web stranice u anonimnom načinu rada. Tehnološki div otkrio je da mogućnost zaključavanja Chrome Incognito (anonimni način rada) sesija iza biometrijske autentifikacije na telefonu trenutno dolazi do korisnika Android-a nakon debija na iOS-u.

Kada je ova funkcija uključena, moraćete potvrditi svoj identitet putem provere prepoznavanja lica ili otiska prsta svaki put kada se vratite na anonimnu karticu nakon izlaska iz Chrome-a.

Ova funkcija će vam pokazati sivi ekran sa logotipom Incognito u sredini kada se vratite na karticu zaštićenu funkcijom privatnosti. Tada ćete morati da svaki put otključate biometrijskom autentifikacijom ili PIN kodom.

Iako funkcija još nije dostupna svima, možete proveriti imate li joj već pristup tako što ćete da dodirnete meni sa tri tačke u gornjem desnom kutu Chrome-a. Otvorite Settings, a zatim idite na Privacy and security da uključite "Lock incognito tabs when you close Chrome" ako to već vidite kao opciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.