Fortnite se ove godine vraća na iOS, kaže šef Epic Games-a


Fortnite je bez sumnje globalni fenomen kojeg igraju milioni igrača i bez obzira šta o njemu mislili, ovaj besplatni battle royale naslov i dalje privlači mnogobrojne igrače na brojnim platformama izuzev onih koji se ne odvajaju od iOS-a.

Naime, nakon što je Epic Games pre nešto više od tri godine uveo alternativne metode plaćanja sadržaja izuzev onih kroz službeni Apple-ov servis, Apple ih je tužio i zabranio daljnju dostupnost Fortnite-a na njihovoj platformi. Doduše, igrači ga na iPhone-u i drugim iOS uređajima mogu igrati putem Xbox Cloud Gaminga i GeForce Now, ali ne i putem službenog Apple Store-a.

Dok se spor i dalje provlači po medijima i tu i tamo imamo priliku da čujemo kako je ova ili ona strana i dalje uverena u ispravnost svojih odluka, nešto pre ulaska u novu 2023. godinu, šef Epic Gamesa Tim Sweeney je objavio tweet "Sledeće godine na iOS-u!", što realno može značiti bilo šta, ali nakon par sati ga je nadovezao novogodišnjom čestitkom sa slikom – Fortnite-a.

Naravno, odmah su krenule spekulacije o tome kako bi se to moglo dogoditi, ali činjenica je da neki opipljivi dokazi o mogućem ostvarenju vlažnih snova vlasnika uređaja na iOS-u još uvek ne postoje, niti je Apple išta u vezi toga komentarisao. U svakom slučaju, biće zanimljivo videti na koji će se način ova nezgodna situacija rešiti i koja će strana popustiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.