iOS 16.3 je dostupan, evo koje sve promene donosi


Baš kao što je ranije najavljeno, Apple je juče izdao novu verziju svog mobilnog operativnog sistema, iOS 16.3, koja je već dostupna na svakom podržanom iPhone-u.

Naime, nova verzija iOS-a dolazi sa podrškom za bezbednosne ključeve (Security Keys) za Apple ID, što omogućuje fizičku dvofaktorsku autentifikaciju kod prijavljivanja na pojedine Apple usluge i menja onu digitalnu. Uz to, tu je i nova Unity pozadina, kao i podrška za nedavno predstavljenu drugu generaciju HomePod-a.

Poboljšanje je dobila i SOS usluga za hitne slučajeve, pa je sada korisnici mogu aktivirati tako da dugo pritisnu tipku za pojačavanje ili smanjivanje glasnoće te je zatim puste. Kako tvrde iz Apple-a, to bi trebalo sprečiti slučajne pozive, koji su se događali u zabavnim parkovima i na skijalištima.

iOS 16.3 takođe donosi i raznorazne popravke, pa je tako rešen problem zbog kojeg Siri nije ispravno odgovarala na muzičke zahteve, "pocrnjivanje" pozadine na zaključanom ekranu, privremeno pojavljivanje horizontalnih linija tokom uključivanja iPhone-a 14 Pro Max i još mnogo drugih.

Korisnici iPhone-a koji nisu dobili obaveštenje o novom ažuriranju sistema, mogu ga nadograditi ručno odlaskom u Settings, zatim klikom na General pa Software Update.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.