Apple za proizvodnju svog najskupljeg telefona plaća 464 dolara


Japanski poslovni nedeljnik, Nikkei Asia, u oktobru prošle godine je izvestio da Apple za proizvodnju iPhone 14 Pro Max modela treba da iadvoji rekordan iznos od 501 dolar. Ali, prema novim podacima koje je objavio Counterpoint Research, čini se da je proizvodnja ipak nešto jeftinija – 464 dolara.

U poređenju sa iPhone 13 Pro Max modelom, Apple na proizvodnju troši 3,7 posto više. Konkretnije, podaci CR-a navode da tehnološki gigant iz Cupertina troši 11 dolara više na Bionic A16 u poređenju sa njegovim prethodnikom, dok novi 48-megapikselni senzor glavne kamere predstavlja rast od 6,30 dolara po primerku telefona.

Osim toga, komponente koje je dizajnirao Apple čine 22 posto cene proizvodnje novog iPhone-a, što je svakako povećanje u odnosu na iPhone 13 Pro Max. Ali, nije sve poskupelo. Cene komponenata za povezivanje jeftinije su na novom iPhoneu za oko 13 posto u poređenju sa njegovim prethodnikom.

Podsetimo, cene u Srbiji za početnu verziju iPhone-a 14 Pro Max, kreću se od 1.500, pa sve do 1.700 evra, zavisno od trgovca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.