Facebook sada ima 2 milijarde korisnika


Mada su se mnogi mlađi korisnici okrenuli drugim vrstama društvenih platformi poput TikTok-a, Facebook i dalje traje, iako su mu mnogi više puta predviđali kraj.

Pored toga, ne samo da je opstao, već i dalje beleži rast, jer je Meta u svojem kvartalnom finansijskom izveštaju navela da je nakon povećanja korisnika za 16 miliona u proteklom kvartalu, Facebook dosegao 2 milijarde svakodnevnih korisnika.

Na taj je način postao druga Metina platforma nakon WhatsAppa koja je prešla te fantastične brojke dnevno aktivnih korisnika, a dalje joj rastu i prihodi, iako je u krovnoj kompaniji došlo do velikih otpuštanja zaposlenih u proteklih nekoliko meseci.

CEO kompanije Mark Zuckerberg rekao je da se Meta trenutno restrukturira, što je rezultovalo otpuštanjem više od 11.000 zaposlenih, a dao je naslutiti da će otpuštanja biti još, jer je cilj, kako kaže, "dati prioritet efikasnosti poslovanja".

Meta ujedno nastavlja da troši velike novac na ulaganja u metaverzum, pa je tako njena VR/AR divizija Reality Labs zabeležila gubitak od 3,3 milijarde dolara u proteklom kvartalu i gotovo 14 milijardi tokom čitave 2022. godine. Zanimljivo je da Reality Lab kaže kako očekuje da će i dalje beležiti gubitke tokom 2023. godine, ali veruje da metaverzum nudi velike dugoročne prilike.

U svakom slučaju, Zuckerbergu i društvu nije problem spiskati novac u Reality Lab kada i dalje dobro zarađuju od društvene mreže sa kojom su započeli biznis.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.