Instagram uvodi pretplatu na verifikaciju profila?


Društvena mreža Instagram navodno radi na uvođenju plaćene verifikacije korisničkih profila.

Namere Instagram-a je otkrio inžinjer Alessandro Paluzzi, a svoje tvrdnje zasniva na kodu. On je na društvenim mrežama podelio screenshotove koda aplikacije na kojim se vide linije "IG_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV" i "FB_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV."

To jasno ukazuje da se "plaćena plava značka" odnosi na plave oznake koje dobijaju profili verifikovanih korisnika ove platforme. FB i IG se odnose na Facebook i Instagram, što znači da u Meti razmišljaju o plaćenoj verifikaciji profila na njenim platformama. IDV je poznati akronim za "verifikaciju identiteta".

Paluzzi je do sada otkrio brojne neobjavljene funkcije u prošlosti, uključujući organizer na Instagram-u. Takođe, ovaj developer je navodno otkrio i kod koji se odnosi na novi tip pretplate, ali još uvek nije jasno da li je direktno povezan sa plaćenom verifikacijom.

Twitter Blue je pretplata koja košta od 8 do 11 dolara mesečno i pruža korisnicima pristup verifikacionoj oznaci, kao i nekim eksperimentalnim funkcijama. Plaćena verifikacija je bila jedan od prvi poteza novog vlasnika Twitter-a Elona Muska. Međutim, to je bio promašaj jer kompanija nije implementirala mere zaštite kako bi sprečila korisnike da se lažno predstavljaju kao kompanije ili poznate ličnosti.

Ako Meta zaista radi na plaćenoj verifikaciji, onda mora pronaći način da ne ponovi grešku Twitter-a. Trenutno je veoma teško verifikovati profil, a postoji i crno tržište za verifikaciju na Instagram-u gde ljudi plaćaju desetine hiljada dolara kako bi dobili oznaku na svom profilu.

Iz Mete za sada nema nikakvih komentara na Paluzzijevo otkriće.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.