Apple će ove godine navodno predstaviti M3 iMac


Prema informacijama koje je objavio reporter Bloomberg-a i Apple-ov analitičar, Mark Gurman, novi iMac stiže na tržište već ove godine. Iako bi mu ekran i dalje trebao da bude 24-inčni kao na trenutnom modelu, očekuje se da će ga pokretati M3 SoC napravljen na 3-nanometarskom proizvodnom procesu.

"Biće i nekih promena iza kulisa. Unutrašnje komponente računara biće premeštene i redizajnirane, a drugačiji je i proizvodni proces za pričvršćivanje postolja za iMac“, navodi Gurman u novom izdanju svog Power On biltena.

Istaknuo je da je novi iMac trenutno u završnoj fazi testiranja te da će ući u masovnu proizvodnju tek za tri meseca. Uprkos tome, trebao bi se početi isporučivati u drugoj polovini ove godine u istim bojama kao i njegov prethodnik, uključujući plavu, srebrnu, ružičastu i narandžastu.

Podsetimo, Apple je poslednji put osvežio iMac 2021. godine, izbacivši model sa M1 SoC-om. Za bolji kvalitet kod video poziva, poboljšali su prednju kameru, zvučnike i mikrofone, a dodali su i strujni kabal koji se na kućište spaja magnetom. Koje će još novitete doneti nova M3 iMac računare, trenutno nije poznato.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.