Apple donosi promene u sistem cena App Store-a


Apple u App Store uvodi novi sistem cena. Prema najnovijoj dokumentaciji za developere, broj cenovnih tačaka za aplikacije i ostale in-app transakcije, povećava se za gotovo 10 puta, omogućujući tako odabir između čak 900 opcija.

"Ove opcije takođe nude više fleksibilnosti, povećavajući se postupno u različitim rasponima cena. Na primer, svakih 10 centi do 10 dolara, svakih 50 centi između 10 i 50 dolara i tako dalje“, objašnjavaju iz Apple-a.

Reč je o velikom koraku, budući da su developeri u prethodnom sistemu mogli dizati cene samo za 99 centi (0,99$-per-step sistem). Dalje, aplikacije i in-app transakcije mogu početi od 29 centi, dok najveća cena koju developer može naplatiti iznosi 10.000 dolara, uz, naravno, posebnu dozvolu od Apple-a.

Iz Apple-a navode da će developeri moći da koriste "globalno izjednačene cene", koje slede najčešće konvencije o cenama u svakoj zemlji ili regionu. Drugim rečima, u zemljama gde je životni standard veći, aplikacije mogu biti skuplje, a tamo gde je manji, jeftinije.

"Dana 9. maja 2023., cene za postojeće aplikacije i in-app transakcije biće ažurirane u svih 175 izloga App Store-a, kako bi se iskoristile nove poboljšane globalne cene. Ažurirane cene će se izjednačiti sa vašom odabranom osnovnom zemljom ili regionom korišćenjem javno dostupnih informacija o kursu od davaoca finansijskih podataka“, zaključuju iz Apple-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.