Apple predstavio Pay Later uslugu za plaćanje na rate


Nakon prvobitne najave na prošlogodišnjem WWDC-u, Apple je predstavio Pay Later uslugu unutar Apple Wallet-a. Reč je o usluzi koja omogućava korisnicima da kupe proizvod u iznosu od 50 do 1.000 dolara i da ih otplate kroz četiri rate tokom šest nedelja bez kamata ili naknada.

"Korisnici se mogu prijaviti za Apple Pay Later zajmove od 50 do 1.000 dolara, koji se mogu koristiti za kupovine putem interneta i putem aplikacija na iPhone-u i iPadu kod trgovaca koji prihvataju Apple Pay kao sredstvo plaćanja", navodi Apple na svojem službenom blogu.

Dakle, za korišćenje ove usluge, korisnici se prvo moraju prijaviti da doviju novac te proći kroz proces provere, kako bi kompanija videla da su u stabilnoj finansijskoj situaciji. Iako Apple kaže da Pay Later usluga neće uticati na kreditnu sposobnost pojedinca koje ju koristi, napominju da se istorija plaćanja može prijaviti bankama.

Svaka od transakcija vidljiva je unutar Apple Wallet aplikacije, koja će, takođe, korisnicima javljati kada moraju da plate novu ratu i koliko im je još ostalo za otplatiti. Pay Later trenutno funkcioniše na iOS-u 16.4 uz posebnu pozivnicu za korisnike u SAD-u, ali uskoro će se proširiti globalno i moći će je koristiti – svi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.