Facebook i Instagram odustaju od podrške za NFT


Meta ukida svoju podršku za NFT-ove na Facebook-u i Instagram-u manje od godinu dana nakon što je Zuckerberg na SXSW konferenciji najavio podršku za "digitalne kolekcionarske predmete" na svojim platformama. Podrška je zaživela na Instagram-u u maju prošle godine.

"Za sada ukidamo digitalno kolekcionarstvo (NFT) kako bismo se usredotočili na druge načine podrške kreatorima, ljudima i kompanijama", napisao je Stephane Kasriel, Metin voditelj trgovine i finansijskih tehnologija u ažuriranju podeljenom na Twitter-u. "Naučili smo mnogo toga što ćemo moći primeniti na proizvode koje nastavljamo razvijati kako bismo podržali kreatore, ljude i kompanije na našim aplikacijama, kako današnjim tako i u metaverzumu."

Kasriel nije razjasnio zašto je Meta odustala NFT-ova, za koje je Zuckerberg sugerisao da bi mogli igrati ulogu u planovima kompanije vezanim za metaverzum.

Meta je u poslednjih godinu dana odustala od mnogih ambicioznih planova, uključujući digitalni novčanik Novi za koji se pričalo da će podržavati NFT, a srezala je i projekte Reality Labsa, svoje divizije vezane za metaverzum te je zaustavila program koji je isplaćivao bonuse kreatorima Reels-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.