Facebook produžio trajanje Reelsa na 90 sekundi


Kompanija Meta smatra Reels važnim aspektom svojih aplikacija pa stoga uvodi novitete u ovaj format na društvenoj mreži Facebook.

Trajanje Reels-a na Facebook-u je produženo sa 60 na 90 sekundi, čime je usklađeno sa Instagram Reels-om koji je "produžen" u julu prošle godine. Međutim, Facebook i Instagram i dalje zaostaju za TikTok-om, čiji video može trajati do 10 minuta.

TikTok i Instagram Reels imaju načine za sinhronizaciju klipova i pesama, dok Fecebook Reels dobija sličnu funkciju pod nazivom Grooves. Iz Mete kažu da ova funkcija koristi "tehnologiju vizuelnog ritma" te da automatski sinhronizuje i usklađuje kretanje sa ritmom pesme.

Facebook će ponuditi i jednostavan način za generisanje Reelsa iz memoriesa, a korisnici će moći iskoristiti i šablone koji su u trendingu. To će omogućiti korisnicima da zamene klipove iz postojećeg šablona svojim sopstvenim.

Meta tvrdi da je Reels njen najbrže rastući format. Broj Reelsa se više nego udvostručio na obe platforme u poslednjih šest meseci. Od avgusta korisnici mogu da objavljuju Reels-e unakrsno na aplikacijama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.