Google otkrio ranjivosti u Samsung-ovim modemima


Google-ov tim Project Zero koji se bavi istraživanjem bezbednosti, otkrio je ranjivosti u Samsung-ovim modemima koji su ugrađeni u razne uređaje, uključujući Pixel telefone, Samsung-ove Galaxy uređaje i Vivo telefone.

Istraživači kažu da su otkrili čak 18 ranjivosti od kojih su četiri posebno opasne jer omogućavaju napadačima da vam upadnu u sistem samo korišćenjem broja telefona. Modemi podložni hakovanju su Exynos modeli u kojima bi ranjivosti mogle omogućiti hakeru da daljinski ugrozi telefon bez interakcije korisnika, odnosno kako kažu, "bez potrebe za mnogo više od telefonskog broja žrtve".

Google kaže da bi već objavljeno sigurnosno ažuriranje za Pixele iz marta trebalo zakrpati problem ali veruju da bi ugroženi mogli da budu sledeći uređaji:

- Mobilni uređaji kompanije Samsung, uključujući one u serijama Galaxy S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21, A13, A12 i A04
- Mobilni uređaji kompanije Vivo, uključujući one u seriji S16, S15, S6, X70, X60 i X30
- Svi nosivi uređaji koji koriste Exynos W920 čipset
- Sva vozila koja koriste Exynos Auto T5123 čipset

Istraživači kažu da bi vlasnici telefona sa Qualcomm-ovim procesorima koji koriste Qualcomm-ov modem trebali bi da budu sigurni od napada jer na njima nije otkrivena ova ranjivost.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.