Google-ov AI chatbot Bard pušten u javnost, za sada ne i u Srbiji


Otkako je u februaru predstavio svoj Bard AI, kojim želi da konkuriše ChatGPT-u, Google je radio na poboljšanju odgovora chatbota, nakon što se blamirao sa dezinformacijama u svojoj demonstraciji na Twitter-u.

U svom postu na službenom blogu, potpredsednica proizvoda Sissie Hsiao i potpredsednica istraživanja Eli Collins pozvale su ljude da se prijave na bard.google.com.

Kompanija je rekla da će početi pružati pristup korisnicima u SAD-u i Velikoj Britaniji, ali da planira skoro širenje na više zemalja i jezika. U trenutku pisanja ovog članka, korisnici iz Srbije još ne mogu isprobati Bard AI.

Slično kao što možete s ChatGPT-om ili Microsoft-ovim Bing AI-jem, moći ćete razgovarati sa Bard-om, koristeći prirodni jezik. "Mogli biste pitati Barda saet kako postići svoj cilj čitanja više knjiga ove godine, da vam objasni kvantnu fiziku jednostavnim rečima ili potakne vašu kreativnost opisivanjem objave na blogu", napisale su Hsiao i Collins.

Na temelju snimaka ekrana uključenih u blog post, Bard-ov interfejs izgleda prilično slično Bing AI-u, uz nekoliko ključnih razlika. Na dnu svakog odgovora, Google-ova verzija nudi četiri dugmeta: palac gore, palac dole, strelicu za osvežavanje i dugme sa natpisom "Google it". Postoji i opcija u gornjem desnom uglu odgovora koja kaže "Pogledaj druge skice". Bing AI ih nema, već umesto toga koristi prostor ispod svakog odgovora kao područije za citate izvora.

Dok Bing AI radi na OpenAI-jevom GPT-4, Bard pokreće "lagana i optimizovana verzija" Google-ove veštačke inteligencije LaMDA, a kompanija je rekla da će "s vremenom biti ažurirana s novijim, sposobnijim modelima".

Traka za unos na dnu ekrana takođe ima nekoliko razlika. Bard ima simbol mikrofona na kraju, što znači da bi mogao biti podržan sustav pretvaranja govora u tekst, što Bing takođe ne podržava.

Takođe je vredno napomenuti da se ispod Bard-ovog tekstualnog polja nalazi red napisan sitnim slovima koji glasi "Bard može prikazati netačne ili uvredljive informacije koje ne predstavljaju Google-ovo stajalište", čime se očito želi ograditi od glupih ili netočnih odgovora.

Nadamo se da nećemo morati dugo čekati da dođemo u priliku isprobati Bard-a i uporediti ga sa ChatGPT-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.