Netflix ima 15% globalnog downstream saobraćaja


U drugoj polovini prošle godine Netflix je prikupio 10 miliona novih korisnika i u svom finansijskom izveštaju rekao da je to nadmašilo sva njihova očekivanja.

Osim tog uspeha, Netflix je prošle godine, prema podacima koje objavljuje TradingPlatforms.com, ostvario gotovo 15% globalnog downstream saobraćaja, odnosno gotovo kao YouTube i TikTok zajedno.

Istraživanje je takođe pokazalo da Netflix ima najveći udeo u globalnom upstream saobraćaju od 8,78%. Iza njega slede HTTP medijski streamovi (6,89%), YouTube (5,9%) i generičko pregledavanje weba (3,85%).

Ipak, postoje razlike kada se prometi analiziraju po regionima. Dok je Netflix bio kralj u Americi i regionu APAC (Azija-Pacifik), YouTube je zadržao krunu u EMEA regionu. Prema istraživanju, prošle je godine Netflix generisao 22% ukupnog internet saobraćaja u Americi i 20% u APAC regionu. Steraming aplikacija je takođe bila odgovorna za najveći downsteram saobraćaj od 23% u Americi i 22% u APAC-u. S druge strane, YouTube još uvek vlada u EMEA regionu, sa 18% ukupnog, 19% downstream i 11% upstream internet saobraćaja. Netflix je zauzeo peto mesto po ukupnom i downstream saobraćaju u ovom "našem" regionu.

Prema istraživanju, video sadržaji čine 66 posto ukupnog internet saobraćaja u svetu, što je za 24 posto više u odnosu na godinu pre.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.