Od 10 najprodavanijih telefona 2022. godine, 8 je Apple-ovih


Ako je verovati izveštaju kompanije Counterpoint, Apple-ovi iPhone uređaji definitivno su dominirali prodajom smartfona tokom 2022. godine, uprkos poteškoćama u isporuci uzrokovanim lockwnima i pobunama radnika Foxconn-a u Kini.

Prema njihovim saznanjima, Apple-ov model iPhone 13 bio je pojedinačno najprodavaniji model prošle godine, sa ukupnim udelom u tržištu od 5%. Apple u svojim izveštajima inače ne iznosi podatke po modelima, stoga u ovoj statistici možemo, ali i ne moramo verovati Counterpoint-u.

Štaviše, od 10 uređaja izlisanih na ovom popisu, čak osam je Apple-ovih, a samo dva Samsung-ova, s vidljivim podatkom da se u slučaju Samsung-a radi o modelima A serije, koji su inače pristupačniji, dok su ostali Apple-ovi, mahom skuplji.

Ova statistika ni u kom slučaju ne iznenađuje, s obzirom da Apple ima relativno mali broj modela u odnosu na ostale igrače na tržištu. Ali, kao što je već rečeno, ovi podaci nisu temeljeni na službenim Apple-ovim statistikama, a čak i ako nisu potpuno tačni, prilično su indikativni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.