OnePlus i Oppo negiraju svoje povlačenje sa EU tržišta


Nakon što su se pojavile glasine, koje najavljuju povlačenje brendova OnePlus i Oppo sa EU tržišta, kompanije su se i službeno oglasile na tu temu.

Oppo i OnePlus u Evropi nemaju naročite prodajne rezultate. Nikako im nije pomogao ni patentni spor s Nokiom zbog čega se u Nemačkoj nisu smeli ni oglašavati.

Iako i jedni i drugi rade vrlo zanimljive telefone, sveopšti pad tržišta, loše makroekonomske prilike, rat u Ukrajini, inflacija i rast cena u Evropi, nikako im ne idu u prilog.

Zbog svega toga neki su leaksteri objavili kako se OnePlus i Oppo povlače sa evropskih tržišta.

Nedugo nakon prenošenja te vesti ekipa sa portala Android Authority dobila je mailom službeni demant iz OnePlusa, a oglasili su se i iz Oppo-a.

Tvrde da je business as usual, EU tržište im je bitno i beleže dobar početak 2023.

OnePlus will not exit from Europe and the UK and maintains stable operations in local markets. OnePlus will continue to invest in Europe and provide more innovative product and solutions for its users.


OPPO and OnePlus are committed to all the existing European markets. We had a great start in 2023 with the successful launches of several products in Europe and have a line-up of upcoming products for the rest of the year. As always, OPPO and OnePlus will continue to provide more innovative products and the best-in-class service for users moving forward.


Zanimljivo je da niko u celoj priči ne spominje Vivo pa ni Realme, koji su deo istog BBK koncerna u kojem su OnePlus i Oppo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.