Windows 12 zahtevaće dvostruko više RAM-a?


Microsoft već radi na sledećoj generaciji Windows-a, brojčane oznake 12 i kodnog imena "Next Valley", za koji tvrde da će biti spoj lokalnog operativnog sistema i onoga u oblaku, sa mnogim iskustvima potpomognutima veštačkom inteligencijom. Prema za sada dostupnim podacima, Windows 12 mogao bi da bude predstavljen javnosti u drugoj polovini sledeće godine, otprilike tri godine nakon predstavljanja jedanaestice.

O novom se OS-u za sada malo toga zna, ali s vremena na vreme pojave se neke informacije koje sugerišu da je projekt već debelo u razvoju. Jedna od takvih informacija pojavila se ovih dana u medijima, a dolazi sa nemačkog portala Deskmodder. Oni su "kopali" po razvojnim verzijama Windows-a i u njima otkrili neke naznake hardverskih zahteva, koje će pred korisnike stavljati novi Microsoft-ov OS.

Tako kažu da će zahtev za bezbednosnim čipom, sa podrškom za TPM 2.0, i dalje postojati u verziji 12, a i zahtevi vezani za procesore ne bi se trebali menjati. Ono što je izgledno da će biti povećano, jeste količina potrebne radne memorije – umesto 4, Windows 12 mogao bi da zahteva minimalno 8 GB RAM-a.

Osim toga, isti portal otkrio je i koncept radne površine, kakvu bi Windows 12 (ili 11 nekoj kasnijoj nadogradnji) mogao da dobije. Na njemu vidimo "plutajući" taskbar, više nalik "docku" poznatome sa MacOS-a, kao i polje za pretraživanje smešteno na radnoj površini, pri vrhu ekrana. Ništa od toga, naravno, nije službeno i nema garancije da će se pojaviti i u finalnoj verziji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.