Amazon gasi popularnu online knjižaru Book Depository


Amazon će u sklopu velike poslovne promene, reorganizacije i usredotočenja na najprofitabilnije sektore ugasiti još jedan popularni servis. Nakon što je nedavno zatvoren vrlo popularan servis za recenzije fotoaparata DPReview, ovog meseca je pod korporativnim nožem došao još jedan vrlo koristan i popularan servis - Book Depository.

Book Depository je online knjižara sa sedištem u Velikoj Britaniji, čiji je vlasnik Amazon. Međutim, za razliku od Amazon-a, koji po pravilu dugi niz godina nije isporučivao pošiljke u Srbiju ili im je dostava za našu zemlju bila neočekivano skupa, Book Depository je vrlo često nudio i povoljne cene knjiga i besplatnu dostavu do Srbije. Mnogi će ljubitelji knjiga, stoga, biti razočarani ovom poslovnom odlukom Amazona.

Book Depository obaveštava sve kupce na svojoj web stranici da će prodavnica biti ugašena 26. aprila. Narudžbine će se primati do toga dana do podneva po britanskom vremenu, a servis će nastaviti da radi (primarno isporuke i podršku korisnicima) sve do 23. juna.

Ovaj servis je osnovan 2004. godine, a pokrenuli su ga bivši zaposleni Amazon-a Andrew Crawford i njegov poslovni partner Stuart Felton. Amazon je preuzeo Book Depository 2011. godine, kada je servis već imao kancelarije u Španiji, Južnoj Africi i Indiji, kao i skladišta u Velikoj Britaniji i Australiji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.