Apple patentirao novu verziju iPod-a


Apple je nedavno podneo zahtev za patentiranje uređaja koji podseća na iPod.

Uređaj ima sve funkcionalnosti pametnog telefona, ali bez iritantnih poziva i poruka koje mogu da ometaju korisničko iskustvo. Osim toga, korisnici mogu da skladište muziku, video snimke i e-knjige na uređaju, koji ima i dodatnu mogućnost služenja kao kućište za bežične slušalice.

Ova karakteristika bi praktično transformisala kućište za AirPods slušalice u iPod.



Međutim, još nije poznato da li će ovaj uređaj stvarno biti pušten na tržište, budući da mnogi patenti nikada ne dožive komercijalnu upotrebu.

U julu 2017. godine, Apple je obustavio prodaju iPod Shuffle-a i Nano-a, a umesto njih je najavljena dva modela iPod Touch-a sa dvostrukim kapacitetom.

U avgustu 2020. godine, pojavile su se glasine da Apple sarađuje sa vladom na razvoju "tajnog" iPod-a. Nekadašnji softverski inženjer Apple-a, koji je radio u kompaniji 18 godina, podelio je priču o tome kako je Apple pomogao američkom Ministarstvu za energetiku da izmeni petu generaciju iPod-a tako da može da se tajno snima i skladišti podatke.

Prema navodima, ova priča potiče iz 2005. godine, kada se "specijalni iPod" razvijao "ispred očiju" tadašnjeg direktora Apple-a, Steve Jobs-a, a za ovaj projekat su znale samo četiri osobe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.