Google Maps napredovao u borbi protiv lažnog sadržaja


Google Maps pomaže pri istraživanju sveta i navigaciji više od milijardi osoba svakoga meseca. Između ostaloga, nude dodatne informacije poput fotografija, video zapisa, recenzija i ocena brojnih poslovnih i javnih objekata. Kako bi taj sadržaj bio koristan treba da bude istinit.

Upravo o tome je objavljen osvrt na 2022. godinu gde Google pojašnjava kako se bori protiv neistinitog tj. lažnog sadržaja.

Uz pomoć mašinskog učenja se otkrivaju zlonamerni obrasci te se dosta takvog sadržaja otkrije i ukloni čak i pre objave. Što se tiče sadržaja koji je ipak stigao do krajnjih korisnika uklonjeno je "115 miliona recenzija koje krše pravila zajedno sa 200 miliona fotografija i 7 miliona video zapisa koji su bili mutni, niskog kvaliteta ili su kršili pravila o sadržaju".

Google je takođe zaustavio 20 miliona pokušaja izrade lažnih profila kompanija, što je 8 miliona više nego 2021., dok je za više od 185.000 kompanija postavljena zaštita nakon otkrivanja sumnjivih aktivnosti i pokušaja zloupotrebe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.