Google traži mogućnost brisanja svih podataka iz aplikacija


Google planira da pojednostavi proces brisanja korisničkih naloga u aplikacijama, tako da bude jednostavan kao i njihovo stvaranje. U skladu sa ovim planom, Google će uskoro zahtevati od developera koji razvijaju aplikacije za Play Store, da uključe opciju brisanja naloga i podataka u okviru same aplikacije i na webu.

Google u svojoj objavi na blogu navodi da, iako postoje mogućnosti brisanja podataka u okviru Play Store aplikacija, korisnici zahtevau jednostavniji i konzistentniji način da to urade. Cilj ove politike je da se korisnici obrazuju o dostupnim opcijama kontrole podataka i da se poveća poverenje u aplikacije i Play Store u celini, stvaranjem intuitivnijeg iskustva sa ovom politikom.

Prema novim pravilima, kada se zahteva brisanje korisničkog računa, developeri moraju ukloniti i sve podatke koji su vezani za taj nalog. Opcija za brisanje podataka će takođe pružiti korisnicima mogućnost izbora, tako da oni koji ne žele da obrišu ceo nalog, mogu odabrati da izbrišu samo određene vrste podataka (kao što su istorija aktivnosti, slike ili video zapisi). Ukoliko developeri moraju da zadrže određene podatke iz legitimnih razloga, kao što su bezbednost, sprečavanje prevare ili usklađenost sa propisima, oni moraju jasno objasniti prakse zadržavanja podataka.

Nova politika će biti sprovedena u fazama. Developeri će imati vremena da do 7. decembra odgovore na pitanja o brisanju podataka u sigurnosnom obrascu svoje aplikacije. Promene će početi da se prikazuju u Play Store-u početkom 2024. godine, a developeri će moći da zatraže produženje roka do 31. maja naredne godine.

Za više informacija o brisanju podataka i drugim promenama u pravilima, možete posetiti stranicu Centra za pomoć pri brisanju podataka na sledećem linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.