iOS 17 će omogućiti preuzimanje aplikacija iz neslužbenih izvora?


Prema navodima Bloomberg-ovog novinara i Apple-ovog analitičara Marka Gurmana, novi EU-ov zakon mogao bi omogućiti preuzimanje aplikacija izvan službene prodavnice na iPhone-u. Apple je uvek bio protivnik ovakve prakse zbog zabrinutosti za bezbednost i privatnost korisnika, ali sa novom verzijom iOS-a, koja bi trebala da bude objavljena pre sledeće godine, Apple bi se mogao prilagoditi novim evropskim propisima.

Gurman tvrdi da će iOS 17 biti reviziran kako bi omogućio preuzimanje aplikacija izvan službene prodavnice. Ovo ograničenje mnogi korisnici smatraju kao zatvaranje Apple-ovog ekosistema, dok drugi veruju da je iPhone jedan od najsigurnijih mobilnih uređaja zbog ovog ograničenja.

Službene informacije o ovom potezu biće objavljene na ovogodišnjem WWDC-u u junu, zajedno sa predstavljanjem novih verzija iPadOS-a, macOS-a, watchOS-a i tvOS-a. Osim toga, očekuje se da će Apple najaviti i svoj prvi VR headset, kao i novi M3 SoC koji će se pojaviti u ažuriranoj 13-inčnoj i novoj 15-inčnoj verziji MacBook Air-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.