iPhone 15 će se proizvoditi u Indiji?


Apple će ovog jeseni predstaviti iPhone 15 modele koji će signalizovati sve veće udaljavanje od Kine, a prvi put će novi iPhone biti lansiran direktno iz Indije.

Prema izvorima koji su dostupni novinaru Marku Gurmanu iz Bloomberg-a, iPhone 15 će se u početku isporučivati iz Indije. Jedan od najvećih dobavljača kućišta za Apple će biti indijska kompanija Jabil, koja je već snadbela Apple kućištima za AirPods slušalice, a u budućnosti će snadbevati i Apple Pencil.

Međutim, iPhone 15 Pro, 15 Plus i 15 Plus (Ultra) će i dalje biti isključivo proizvedeni u Kini.

Apple je do sada imao problema sa kvalitetom komponenti od nekih indijskih dobavljača, pa su se isporuke tih dobavljača smanjile. Prema izveštajima, samo 50% iPhone kućišta koje je proizvela indijska kompanija Tate zadovoljilo je standarde kvaliteta.

Apple je do sada prvu seriju novih iPhone modela isporučivao isključivo iz Kine, a tek nakon toga je počeo primati isporuke iz Indije. Međutim, ove jeseni će se nova serija iPhone 15 modela isporučivati istovremeno iz Kine i Indije.

To je još jedan pokazatelj da Apple polako ali sigurno izvlači svoje poslovanje iz Kine, verovatno zbog političkih problema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.