iPhone 15 Pro Max navodno donosi 1-inčni senzor kamere?


Prema izveštajima pouzdanog izvora unutar tehnološke industrije, poznatog po pseudonimu Ice Universe, novi modeli iPhone/a koji se očekuju na jesen mogli bi da sadrže senzor od 1 inča u primarnoj kameri, što bi omogućilo još bolji kvalitet fotografija na ionako visokokvalitetnim iPhone-ima. Pored toga, postoje spekulacije da bi novi iPhone modeli mogli da uključuju i periskopsko sočivo koje bi omogućilo optičko uvećanje od 5 ili 6 puta, što bi takođe poboljšalo kvalitet fotografija i omogućilo konkurenciji da se suoči sa novim izazovima.

Precizna veličina senzora koji bi se koristio u novim iPhone modelima je 1/1,14 inča, što je nešto veće od 1/1,28 inča koliko su senzori na aktuelnoj generaciji iPhone-a 14 Pro Max. Fizička veličina senzora je jedan od ključnih faktora u hvatanju kvalitetnih fotografija jer senzor koji je veći može da primi više svetla, što znači da će slike biti svetlije i jasnije.

Nažalost, izgleda da će se ova nadogradnja odnositi samo na iPhone 15 Pro Max, što znači da će manji Pro model biti manje napredan od svog većeg brata. U svakom slučaju, ovo je velika vest za ljubitelje Apple proizvoda i ljubitelje fotografije, jer bi nove funkcije u iPhone kamerama mogle da postave nove standarde u industriji mobilne fotografije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.