iPhone 15 Pro - najnoviji renderi na temelju dostupnih informacija


Iako su se već pojavile informacije o sledećoj generaciji iPhone-a, sada su nam stigle veoma kvalitetne CAD render slike, napravljene na osnovu do sada poznatih informacija. Ove slike najbolje predstavljaju kako će novi Apple-ov adut, posebno iPhone 15 Pro, izgledati.

Ovi renderi potvrđuju zaobljenje ivica kućišta, koje je na prethodnim nekoliko generacija bilo oštrije. Ovo se može uporediti sa dizajnom novih MacBook Pro računara, čije su kućišta takođe izmenjena po ovom principu.



Iako je relativno mala, vidljiva je i promena dizajna modula kamere, a najnovije glasine sugerišu da će iPhone 15 Pro doneti potpuno novu generaciju senzora, koji će kvalitet fotografija podići za još jedan nivo. Ako se ovome doda i periskopski zoom, iPhone 15 Pro bi, uprkos zadržavanju relativno slične dizajnerske linije, mogao dobiti titulu modela koji donosi najviše novosti u poslednjih pet godina.

Na renderima je i dalje vidljiv USB-C port, koji je sada gotovo siguran, ali i tzv. haptičke tipke za podešavanje glasnoće i one za uključivanje tihog, odnosno vibracionog načina. Neki smatraju da je ovo napredna tehnologija, dok drugi kažu da će mnogima stvarati glavobolje. Ovo je jedna od važnijih funkcija uređaja, pa bi masovna promena mogla dovesti do nezadovoljstva.



Osim zaobljenih rubova kućišta, još jedna stvar koja će već na prvi pogled uticati na razlikovanje novog modela od prethodnika su vidljivo tanji okviri oko ekrana. Dynamic Island će i dalje postojati i verovatno će "ukrasiti" iPhone još nekoliko godina.

Najvažniji detalj od svega će biti nova tehnologija ispod haube, odnosno novi A17 procesor, izrađen u 3-nanometarskom procesu, što predstavlja smenu generacija koje obično traju nekoliko godina.



Naravno, potvrde će dolaziti kako se budemo približavali datumu službenog predstavljanja, a tada ćemo verovatno saznati i detalje koje su do sada bili skriveni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.