Nakon samo dva meseca Galaxy S23 vredi 43% manje


Pre dva meseca, Samsung je predstavio svoj novi model telefona Galaxy S23, koji je već izgubio 43,3% svoje početne vrednosti, što je čak 1,4 puta više nego iPhone 14, prema najnovijem izveštaju stranice SellCell, specijalizovane za prodaju polovnih telefona.

Iako se na prvi pogled ovaj gubitak vrednosti čini značajnim, u poređenju sa prošlogodišnjim Galaxy S22, koji je izgubio tri puta više svoje vrednosti u odnosu na konkurentski iPhone 13, ovo predstavlja poboljšanje. Napomenimo da se ovaj izveštaj odnosi na telefone u "kao novom" stanju.

Međutim, najbolje rezultate ostvario je iPhone 14, koji je nakon dva meseca od izlaska izgubio samo 31% svoje prvobitne vrednosti. Najviše je izgubio Google-ov model Pixel 7, koji u istom vremenskom razdoblju i u "kao novom" stanju vredi 45,9 posto svoje početne vrednosti.

Iz SellCell-a napominju da se Samsung Galaxy S23 gubi 47,7 posto vrednosti u "dobrom stanju" i 43,3 posto ako je "kao nov". Pixel 7 ima najlošiji prosek sa 51,1 posto i 45,9 posto, dok iPhone 14 gubi 35, odnosno 31 posto nakon dva meseca.

Ceo izveštaj možete pronaći na sledećem linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.