Nearby Share stigao na Windows, omogućava prenos podataka sa PC-ja na Android


Googleova funkcija Nearby Share sada je dostupna na Windows-u kao beta aplikacija.

Nakon što je najavio planove za dolazak funkcije Nearby Share na Windows tokom CES-a 2022 godine, Google je konačno ispunio obećanje i isporučio Windows aplikaciju u beti kako bi korisnici Android-a mogli da dele fotografije, dokumente, fajlove i linkove između Android uređaja i Windows PC-ja.

Potrebno je da Windows Nearby Share bude instaliran i konfigurisan kako bi se započelo slanje i primanje fajlova između Android i Windows uređaja. Google podržava Windows 10 i noviji, ali za sada nema podrške za laptopove sa ARM procesorima. Nearby Share se može podesiti tako da omogući deljenje sa svima, samo s kontaktima korisnika ili da se ograniči samo na sopstvene uređaje. Takođe, radiće bez obzira da li je aplikacija otvorena na desktopu ili radi u pozadini.

Nearby Share na Windows-u omogućava drag & drop funkciju za transfer fajlova, a ako su oba uređaja logovana na isti Google nalog, proces je čak i brži jer se fajlovi automatski prihvataju i prebacuju. Proces se odvija čak i kada su ekrani telefona i laptopa ugašeni.

Google testira Nearby Share u SAD-u i na drugim područijima, ali mnogo evropskih zemalja ga još uvek neće dobiti uključujući Francusku, Nemačku, Italiju i Španiju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.