Netflix u Španiji izgubio milion pretplatnika zbog kažnjavanja korisnika koji dele lozinke


Netflix je nedavno počeo da uvodi mere za sprečavanje deljenja lozinki među korisnicima, što je izazvalo negodovanje među pretplatnicima. Istraživanje sprovedeno u Španiji pokazalo je da je u prvom kvartalu ove godine Netflix izgubio čak milion pretplatnika zbog uvođenja dodatne naknade za deljenje lozinki.

Deljenje lozinki je dugogodišnji problem za Netflix, a kompanija je pokušala da se pozabavi ovim pitanjem na najrazličitije načine, uključujući i uvođenje reklama. Međutim, ovu meru ne primaju dobro korisnici koji ne žele reklame na platformi za koju već plaćaju.

Jedan od razloga za nezadovoljstvo korisnika leži u načinu na koji Netflix sprovodi ograničenja. Korisnici moraju da definišu jedan Wi-Fi ruter kao "kućni", preko koga svi korisnici u porodičnoj pretplati moraju da se povežu. U suprotnom, Netflix naplaćuje dodatnu naknadu. Ovaj režim je komplikovan i nelogičan i ne daje korisnicima opciju pregleda preko mobilne mreže. To je posebno problematično u trenutku kada mnogi operateri nude flat opcije.

Nema sumnje da će Netflix nastaviti da pokušava da smanji deljenje lozinki među korisnicima, međutim ova mera može dovesti do daljeg pada broja pretplatnika. Zbog toga će kompanija možda morati da pronađe druga rešenja koja će biti u skladu sa željama i potrebama korisnika. U suprotnom, to bi moglo da dovede do gubitka još većeg broja pretplatnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.