Opera One je novi browser sa AI chatbotovima


Alternativni internet browser Opera, koji se ističe kao jedini među liderima bez tehnološkog giganta koji stoji iza njega, najavio je potpuni redizajn svojih aplikacija. Nova verzija pregledača, nazvana Opera One, stići će na Windows, MacOS i Linux kasnije ove godine, sa mnogo noviteta i modifikacija u odnosu na klasičan browser na koji smo navikli.

Redizajn počinje promenama dizajna, gde će korisnički interfejs biti "čistiji", modularne filozofije i prilagođen željama i potrebama korisnika. Moduli će biti organizovani u "ostrva", što je zanimljivo rešenje koje kombinuje organizaciju tabova i drugih funkcija u pokretne jedinice. Najbolje je pogledati video objave kako biste stekli utisak o kakvoj promeni se radi.

Ceo browser Opera One izgrađen je na novoj arhitekturi, iako još uvek koristi Chromium. Cilj redizajna je da ponudi brži korisnički interfejs i uvede nešto što se zove "tekuća navigacija", što znači novo iskustvo interakcije browsera.

U "ostrvima" i bočnoj traci biće rezervisano mesto za sve popularnije alate generativne veštačke inteligencije. Tako će Opera One na samo jedan klik obezbediti pristup ChatGPT-u, ChatSonic, AI ilustratoru i alatima za kreiranje "odziva" za veštačku inteligenciju. Prva promena ovog pravca već je očigledna u nedavnoj nadogradnji klasične Opere, ali će integracija biti još dublja u novoj verziji.

Opera One je trenutno dostupna u ranoj fazi probne verzije programera. Kompanija je najavila da će pored pokretanja redizajniranog pretraživača ove godine lansirati sopstveni sistem veštačke inteligencije (iako ne otkrivaju detalje o njemu), kao i da će nastaviti da radi na unapređenju modularnog dizajna Opere jedan. Novu verziju njihovog ažuriranog browsera već možete preuzeti ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.