Samsung razmišlja o prelasku na Bing umesto Google-a?


Microsoft se već dugo nalazi u zaostatku za Google-om u industriji web pretrage, uprkos činjenici da poseduje veliki tržišni udeo Windows operativnog sistema koji bi mu trebao osigurati prednost. Međutim, najnoviji razvoj događaja u trci veštačke inteligencije ukazuje da se situacija može promeniti.

Nedavno je Microsoft uspešno integrisao ChatGPT bota u Bing pretragu, što je dovelo do porasta popularnosti njihovog Edge browsera. Takođe, najava od strane Samsung-a da bi Bing mogao zameniti Google-ovu pretragu na njihovim mobilnim uređajima bi mogla značajno promeniti tržišni raspored.

Ova objava je uzrokovala nagli rast deonica Microsoft-a, dok su se Google-ove deonice (Alphabet) počele smanjivati. Međutim, premda bi Samsung-ova promena zadate pretrage na njihovim uređajima bila veliki udarac za Google, i dalje postoji mnogo prepreka koje bi mogle sprečiti ovu promenu.

Naime, Google ima moćne alate, poput svog Bard chatbota, te zna kako zadržati svoj tržišni udeo, a ima i dosta novca kojim može da plati da situacija na Samsung telefonima ostane nepromenjena.

Podsetimo, Google je zadata pretraga i na Apple-ovim uređajima kao što su iPhone, iPad i Mac računari. Za to, Google plati Apple-u 20 milijardi dolara godišnje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.