Sony je prodao preko 38 miliona PS5 konzola


Sony je uspešno rešio veliki problem sa nedostupnošću dovoljnog broja PS5 konzola na tržištu i sada je u velikoj potražnji za ovim proizvodom. Kompanija je objavila podatke koji ukazuju na drugi uzastopni uspešan kvartal sa prodajom od 6,3 miliona PS5, što je znatno više u odnosu na 2 miliona prošle godine.

To znači da je ukupan broj prodatih konzola za fiskalnu 2022. godinu 19,1 milion, što je čak i veće od prognoze kompanije Sony od 18 miliona. Ukupan broj prodatih PS5 konzola sada premašuje 38 miliona.

Međutim, u PS5 prodaji igara, Sony je zabeležila pad prodaje sa 70,5 miliona jedinica prošle godine na 68 miliona ove godine, što je ukupno 264,2 miliona u poređenju sa 303,2 miliona u 2021. Zabeležen je i pad broja korisnika PlayStation Network-a koji su pali na 108 miliona sa 112 miliona u prethodnom kvartalu, iako je broj pretplatnika PS Plus blago porastao.

Ukupno gledano, Sony je ostvario znatan rast prihoda u gejming & mrežnim uslugama od 7,9 milijardi dolara u odnosu na 4,9 milijardi prošle godine.

Sony je uveren da će se rast prodaje i prihoda nastaviti ove godine za sedam odsto, a predviđa i da će prodaja hardvera, uključujući periferne uređaje, rasti. Međutim, još uvek nisu objavljeni podaci o prodaji PlayStation VR2 slušalica.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.