Apple iPhone 16 Pro modeli će imati nove kamere i veće ekrane


Dok se Apple priprema za lansiranje dugo očekivane serije iPhone 15 kasnije ove godine, već se pojavljuju glasine o modelima iPhone za 2024. godinu. Najnoviji procureli podaci ukazuju na neke ključne nadogradnje u modelima iPhone 16 Pro, pa hajde da pogledamo.

Trenutno, gigant sa sedištem u Cupertinu priprema septembarsko lansiranje linije iPhone 15. Međutim, nedavno je Bloomberg-ov Mark Gurman podelio nove informacije o modelima iPhone 16 Pro i iPhone Pro Max. Procureli podaci se odnose na njihove ekrane. Gurman je izjavio da će viši Pro modeli koji se lansiraju 2024. godine imati ekrane veličine 6,3 inča i 6,9 inča.

Drugim rečima, serija iPhone 16 Pro će imati nešto veću veličinu ekrana u odnosu na svoje prethodnike. Prema izvoru, dva Pro iPhone-a sledeće godine biće nešto veća za "nekoliko desetinki inča dijagonalno". On dodaje da je brend napravio ovaj potez kako bi uređaji bili konkurentniji u odnosu na premium ponude poput Samsung-a koji nudi veće ekrane. Treba napomenuti da se ovo poklapa sa prethodnim izveštajem zasnovanim na informacijama iz procurelog dokumenta Rossa Younga iz DSCC.

Zahvaljujući većoj površini, budući premijum iPhone-i verovatno će moći da prime i veće baterije. S druge strane, procureli podaci od Digital Chat Station otkrivaju da će iPhone 16 Pro i 16 Pro Max imati primarnu kameru veličine 1/1,14 inča, verovatno Sony IMX903. Ako je ovo tačno, to znači da će značajno nadograđena kamera preskočiti seriju iPhone 15 Pro i stići u modelima iPhone 16 Pro.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.