Apple je prošle godine spasio korisnike od gubitka više od dve milijarde dolara


Kontinuirano unapređenje sistema za praćenje i sprečavanje prevara pomoglo je Apple-u da spreči potencijalno prevarne transakcije u vrednosti od 2 milijarde dolara na App Store-u tokom 2022. godine.

Apple je izjavio da App Store privlači preko 650 miliona posetilaca nedeljno širom sveta, pružajući više od 36 miliona registrovanih razvojnih programera Apple-a globalnom distributivnom platformom koja podržava preko 195 lokalnih načina plaćanja i 44 valute.

Kao deo napora u sprečavanju prevara i zloupotreba, Apple je otkrio 428.000 developerskih naloga i 282 miliona korisničkih naloga prošle godine.

"Tokom godina, Apple je unapredio svoje sisteme kako bi kontinuirano nadgledao i otkrivao prevaru korisničkih naloga", izjavio je Apple, dodajući da je 2021. godine kompanija prekinula više od 802.000 developerskih naloga zbog potencijalno prevarne aktivnosti.

"U 2022. godini, taj broj se smanjio na 428.000, delom zahvaljujući novim metodama i protokolima koji omogućavaju App Store-u da spreči stvaranje potencijalno prevarnih naloga", rekao je Apple. Prema kompaniji, odbijeno je skoro 105 miliona prijava za Apple Developer Program zbog sumnjivih prevarnih aktivnosti.

Apple je izjavio da je 2022. godine zaštitio korisnike od skoro 57.000 nepouzdanih aplikacija sa nelegalnih prodavnica, koje nemaju iste ugrađene zaštite privatnosti i sigurnosti kao App Store.

Tvrde da su samo u poslednjih 30 dana blokirali skoro 3,9 miliona pokušaja instaliranja ili pokretanja aplikacija koje su distribuirane ilegalno putem programa za razvoj enterprise aplikacija, koji omogućava velikim organizacijama da implementiraju interne aplikacije za upotrebu zaposlenih.

Prošle godine, Apple je izjavio da je blokirao skoro 3,9 miliona ukradenih kreditnih kartica kako ne bi bile korišćene za prevarne kupovine, i zabranio 714.000 naloga da obavljaju transakcije ponovo.

"Ukupno, Apple je blokirao 2,09 milijardi dolara prevara na App Store-u u 2022. godini", izjavila je kompanija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.