Discord će vas naterati da ažurirate svoje korisničko ime


Discord, popularna platforma za glasovnu i tekstualnu komunikaciju, objavila je da će uskoro promeniti način na koji se identifikuju korisnici. Do sada, Discord je dodeljivao četverocifrene oznake korisnicima kako bi razlikovali ljude sa istim korisničkim imenom, ali novi sistem će svakom korisniku dati jedinstveno korisničko ime, što će olakšati povezivanje sa prijateljima i druženje na platformi.

"Čitava svrha ove promene je da želimo olakšati povezivanje i druženje sa prijateljima na Discord-u, kako novim tako i postojećim korisnicima", napisao je suosnivač Discord-a, Stanislav Vishnevskiy, u objavi na blogu. "Razumemo da je vaše korisničko ime i identitet važan, iako se neki od vas možda neće složiti s ovom promenom."

Prema Discord-u, četverocifrene oznake su u početku bile uvedene kako bi korisnicima omogućili odabir bilo kog korisničkog imena koje žele, ali taj pristup je postao "tehnički problem" jer su se korisnička imena pokazala kao "previše komplikovana ili nejasna" da bi ih ljudi lako zapamtili.

Novi sistem bi se trebao implementirati tokom "nadolazećih nedelja", a korisnici će primiti poruku o tome kada će se moći ažurirati. Discord je takođe napomenuo da će korisnici koji su na platformi duže vreme imati prednost u zadržavanju svojih prethodnih korisničkih imena i diskriminatora kao aliasa kako bi ih prijatelji i dalje mogli pronaći.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.