Galaxy S23 uskoro gubi jednu od glavnih prednosti nad konkurencijom


Performanse su jedan od najvažnijih aspekata pametnih telefona. Skoro svi vodeći Android flagship telefoni danas su dovoljno brzi za većinu korisnika, ali Samsung-ova Galaxy S23 serija je najbrža. Trio telefona pokreće prilagođena verzija Snapdragon 8 Gen 2 čipa koji se koristi u Xiaomi 13 Pro i OnePlus 11 uređajima. Međutim, prema novim procurelim informacijama, ovi telefoni će uskoro izgubiti svoju prednost u odnosu na druge Android telefone.

Nazvan Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy, prilagođeni čip Galaxy S23 je malo unapređena verzija Snapdragon 8 Gen 2. U poređenju sa osnovnom verzijom čipa čija glavna CPU jezgra rade na 3.2GHz, veliko jezgro na Galaxy S23 radi na 3.36GHz. GPU čipa ima frekvenciju od 719MHz, što ga čini malo boljim od Gen 2 verzije koja radi na 680MHz.

Osim toga, čip ima i Cognitive ISP tehnologiju koja omogućava obradu slika i videa u realnom vremenu, koristeći tehnologiju semantičke segmentacije. Performanse veštačke inteligencije takođe su poboljšane zahvaljujući unapređenom Snapdragon Hexagon procesoru.

Ukratko, Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy je poboljšana verzija originalnog čipa, koja čini sve, od performansi CPU-a do performansi u igrama, samo malo boljim.

Do sada je ovaj čip bio ekskluzivan za Galaxy S23, ali popularni leaker Digital Chat Station sa platforme Weibo (preko Android Authority) tvrdi da će kineske kompanije uskoro moći da se dokopaju verzije sa povećanim radnim taktom.

Qualcomm često osvežava svoje visokokvalitetne čipove tokom ciklusa tako što povećava radne taktove, pa je sigurno pretpostaviti da će javno dostupna verzija biti poznata kao Snapdragon 8+Gen 2.

Ovo je dobra vest za korisnike koji žele da kupe premijum Android telefon sa najbržim mogućim performansama, ali ne žele da se odluče za Samsung uređaj.

Galaxy S23 serija ima mnogo toga da ponudi, uključujući odlične kamere i prelepi ekran, tako da Samsung verovatno neće mnogo mariti za ovo. Ipak, prilagođeni čip je telefonom dao jedinstvenu prednost u odnosu na konkurentske telefone, pa je ovo ipak malo razočaranje za njih.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.