Google plaća milionske iznose zbog Pixel-a 4


Google je pristao da plati iznos od 8 miliona dolara kako bi rešio tužbu koja tvrdi da je kompanija koristila obmanjujuće radio oglase za promociju Pixel 4 telefona, saopštio je zamenik državnog tužioca Teksasa, Ken Paxton, u petak.

Google je angažovao radio DJ-eve da snime i emituju detaljne recenzije o njihovim ličnim iskustvima sa telefonom, ali kao što tužba tvrdi, DJ-evi čak nisu ni koristili uređaj pre nego što su pročitali pripremljeni marketinški materijal.

Sličan slučaj se dogodio prošle godine kada je Google platio 9 miliona dolara Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC) i sedam saveznih država zbog emitovanja skoro 29.000 lažnih oglasa u kojima su radio voditelji reklamirali upotrebu Pixel 4 telefona u 2019. i 2020. godini.

"Ako Google želi da se oglašava u Teksasu, njihove izjave moraju biti istinite. U ovom slučaju, kompanija je dala izjave koje su otvoreno bile lažne, a naša nagodba tera Google da odgovara za laganje u cilju finansijske koristi. Google ima značajan uticaj na pojedinačne potrošače i široko tržište. Imperativ je da velike kompanije ne očekuju niti uživaju poseban tretman prema zakonu", navedeno je u saopštenju iz kancelarije Paksotna.

U međuvremenu, Google je saopštio da ozbiljno shvata poštovanje zakona o oglašavanju. "Zadovoljni smo što smo rešili ovaj problem", izjavio je portparol Hoze Kastaneda za Reuters.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.