Instagram omogućio GIF-ove u komentarima


Instagram je oduvek bio platforma koja teži da poboljša angažovanje korisnika i kreativnost. A sada, popularna društvena mreža je dodala dugo očekivanu opciju koja će sigurno doneti još više zabave i izražavanja korisnicima: mogućnost odgovaranja na objave GIF-ovima. Ovu vest je saopštio niko drugi do Adam Mosseri, šef Instagrama, tokom razgovora sa izvršnim direktorom Meta kompanije, Markom Zuckerbergom.

Mosseri je opisao novu opciju kao "konačno funkciju" i priznao visoku tražnju korisnika za ovom mogućnošću. Sa dodatkom GIF-ova u komentarima, korisnici Instagrama sada mogu da se izraze ne samo rečima i emodžijima, već i animiranim slikama iz Giphy-a, dobro poznate baze GIF-ova.

Ova ažuriranja dolaze nakon naredbe britanske Agencije za konkurenciju i tržište (Competition and Markets Authority) Meta kompaniji (matičnoj kompaniji Instagram-a) da proda Giphy prošle godine. Uprkos tome, Instagram je odlučio da iskoristi popularnu platformu GIF-ova kako bi unapredio interakciju korisnika unutar aplikacije.

Ali to nije sve. Mosseri je takođe otkrio da Instagram testira još jednu uzbudljivu funkciju nazvanu "tekst pesme" u okviru Reels opcije. Ova funkcija se nadograđuje na auto-titl nalepnicu koju je Meta uvela 2021. godine. Uključivanje vremenske linije na dnu interfejsa omogućava korisnicima da tačno sinhronizuju titlove, što poboljšava ukupno iskustvo gledanja i kreiranja Reels-a.

Možda je ovo najnovije dodavanje GIF-ova u komentarima znak da Instagram aktivno sluša povratne informacije svojih korisnika. Trenutno, korisnici Instagrama mogu da se raduju novoj mogućnosti dodavanja animiranih detalja svojim komentarima i da se raduju još uzbudljivijim ažuriranjima u budućnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.