iOS 16.5 ubija vašu bateriju? Ovo je rešenje


Najnovija verzija iOS-a kompanije Apple - iOS 16.5 - postala je dostupna za preuzimanje 18. maja, ali ova navodno korisna nadogradnja je izazvala frustrirajući problem sa baterijom kod mnogih korisnika iPhone-a.

"iOS 16.5 je smrtonosan za bateriju", navodi se u jednoj od nekoliko žalbi objavljenih na društvenim mrežama u poslednjih nekoliko dana, pri čemu korisnici prijavljuju brže pražnjenje baterije nakon preuzimanja iOS 16.5 na svoje iPhone uređaje.

Stepen ozbiljnosti ovog problema se čini da varira od slučaja do slučaja, ali brzine punjenja takođe izgledaju da su pogođene, s tim da neki nesrećnici tvrde da im je potrebno gotovo tri sata (!) da dostignu 100% napunjenosti baterije. Užasno!

Dobra vest je da je ova iritantna smetnja baterije potpuno normalna. Kada Apple - ili bilo koji drugi proizvođač softvera - objavi veliku nadogradnju operativnog sistema (OS), telefoni često moraju ponovo indeksirati podatke i rekalibrirati postavke baterije, što na kraju dovodi do bržeg pražnjenja baterije. Međutim, važno je napomenuti da je ovo brže pražnjenje privremeno i trebalo bi da se normalizuje u roku od nekoliko dana nakon što se prvi put pojavi.

Pored ove rekalibracije, nove nadogradnje OS-a često pokreću niz ažuriranja aplikacija koja dodatno opterećuju bateriju vašeg iPhone-a. Međutim, kada se ove aplikacije osveže za najnoviju verziju iOS-a, ovo brže pražnjenje se smanjuje.

Verovatno je da vaš iPhone ima "mamurluk" izazvan iOS 16.5, i nema razloga za brigu u pogledu dugoročne štete. Ako još uvek brinete o trajnosti baterije vašeg uređaja nakon nekoliko dana, idite na Settings, Battery, pa Battery Health, da biste proverili da li postoje zvanična upozorenja vezana za bateriju.

Što se tiče unapređenja koje iOS 16.5 donosi vašem iPhone-u, najnovija nadogradnja kompanije Apple popravlja opasnu rupu koja omogućava - ili je barem omogućavala - pristup vašem imeniku kontakata sa zaključanog ekrana (problem koji se verovatno pojavio kao rezultat odluke kompanije da poboljša prilagođavanje zaključanog ekrana u iOS 16).

Prethodne verzije iOS 16 su već popravile slične ranjivosti koje se odnose na pristup porukama i aplikaciji Wallet putem zaključanog ekrana iPhone-a, pa iOS 16.5 izgleda da je rešio poslednju pretnju u ovom setu sigurnosnih rizika.

iOS 16.5 takođe rešava razne probleme koji se odnose na Spotlight, CarPlay i Screen Time.

Očekuje se da će Apple predstaviti sledeću veliku reviziju iOS-a - iOS 17 - na WWDC 2023, koje će se održati 5. juna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.