Nekadašnji Android korisnici u rekordnom broju prelaze na iPhone


Prema izveštaju koji je objavio CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) i koji je podeljen od strane 9TO5Mac, mnogi korisnici Android uređaja su tokom poslednjih pet godina prešli na iPhone.

Iako je lojalnost prema brendu i operativnom sistemu realna, jer većina korisnika ostaje pri operativnom sistemu s kojim su navikli da rade, CIRP, koji prati prodaju putem anketa, primetio je novo povećanje trenda prelaska korisnika Android-a na iPhone uređaje kompanije Apple.

Prema izveštaju CIRP-a, koji se bazira na devet godina prikupljenih podataka putem anketa, u proteklih 12 meseci do marta 2023. godine, 15% kupaca iPhone-a su nedavno prešli sa Android-a. Takođe, kompanija je saopštila da 83% korisnika iPhone-a odlučuje da ostane pri tom brendu.

Tih 15% predstavlja povećanje od 4% u odnosu na prethodnu godinu, a takođe je 5% veće u poređenju sa istraživanjem između 2020. i 2021. godine. Prema CIRP-u, poslednji put kada je 15% novih korisnika iPhone-a bilo bivši korisnici Androida bilo je 2018. godine. Zanimljivo je da je stopa konverzije korisnika Android-a na iPhone 2016. godine iznosila neverovatnih 21%.

Prema grafikonu, tokom ove devetogodišnje periode, migracija bivših korisnika Android-a ka iPhone-u varira iz godine u godinu. Zanimljivo je da su navedeni i BlackBerry i Windows telefoni, ali o tome nećemo dalje raspravljati. Takođe, vidimo da 2% novih korisnika iPhone-a priznaje da su prešli sa osnovnih telefona, neki su bili prvi vlasnici telefona, dok većina korisnika Apple iPhone-a bira da ostane unutar Apple ekosistema.

Neki od razloga prelaska za Android-a na iOS su duža softverska podrška (poznato je da Apple održava svoje telefone i po 5-6 godina), uređaji imaju bolju vrednost u prodaji kao polovni, iMessage i Facetime, popularnost među mladima i bolji izbor aplikacija u smislu kvaliteta, jer programeri aplikacija obično zarađuju više novca putem iOS-a, pa daju prioritet App Store-u odnosu na Play Store, a takođe App Store nudi i veći izbor profesionalnih aplikacija za kreativnost itd.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.