Netflix počeo da lovi korisnike koji dele šifre


Netflix uvodi promene u deljenje naloga i naplaćivaće dodatnu naknadu za deljenje naloga izvan domaćinstva. Korisnicima u SAD-u šalju se emailovi kojima obaveštavaju o ovim promenama.

Prema uzorku emaila koji je objavljen na Netflix-ovom blogu, korisnici će sada morati plaćati dodatnih 7,99 dolara mesečno za dodatni slot za članstvo ukoliko žele deliti Netflix nalog izvan svog domaćinstva.

Nažalost, dodatni slotovi za članstvo dostupni su samo uz Standardni ili Premium plan, koji koštaju 15,49 ili 19,99 dolara mesečno. Standardni plan omogućava jedan dodatni slot, dok Premium članstvo dozvoljava dva dodatna slota.

Alternativno, možete sačuvati profil sa prethodno deljenog naloga prebacivanjem na novi plaćeni članstvo, čime ćete obezbediti zadržavanje liste gledanja i preporuka.

Ipak, ukoliko vlasnik profila nije voljan gledati reklame na Netflixovom Standardnom planu sa reklamama, isplativije će biti plaćanje dodatnih 7,99 dolara mesečno za dodatni slot, pod uslovom da vaša pretplatnička tarifa to podržava. Najjeftiniji Netflixov plan je Standardni plan sa reklamama koji košta 6,99 dolara mesečno, dok je sledeći nivo Basic plan koji košta 9,99 dolara mesečno.

Dodatni članovi imaju određena ograničenja. Mogu gledati Netflix ili preuzimati naslove samo na jednom uređaju istovremeno i mogu imati samo jedan profil. Takođe, ne sme biti profil za decu, pa ukoliko želite deliti Netflix sa svojim detetom, ali ne i sa bivšim partnerom, to neće biti moguće. Dodatni nalog mora biti kreiran i aktiviran u istoj zemlji kao glavni nalog vlasnika.

Ipak, dodatni članovi imaju svoje sopstvene lozinke, što je posebno korisno ukoliko ste zaboravni po pitanju bezbednosti i koristite istu lozinku za sve.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.